Tereyağlı Yumurta Kapama Tarifi

Gültav Yumurta
Tereyağlı Yumurta Kapama Tarifi

Doğuştan Güçlü Yumurta

    Tereyağlı Yumurta Kapama Tarifi için Malzemeler

    • 3 adet Gültav yumurta
    • 3 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 tatlı kaşığı pul biber
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı kekik

    Tereyağlı Yumurta Kapama Yapılışı

    • İlk olarak yumurtaları haşlayın. Kabuklarının kolay soyulması için haşlanırken içerisine birkaç damla sirke atabilirsiniz.
    • Haşlanmış yumurtaların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin.
    • Bir tavada (bakır tava olursa daha lezzetli olur) yeterince tereyağını eritin. Yağı yakmamaya dikkat edin.
    • Yağ kızmaya başladıktan sonra yumurtaların sarı yüzü yağa bakacak şekilde yatırın.
    • 1-2 dakika bu şekilde pişmesini bekleyin ardından üzerine pul biber, tuz, karabiber ve kekik serpip ocaktan alın. Yumurta kapamanız hazır.
    • Afiyetler olsun.