Anasayfa
Kurumsal
Ürünlerimiz
Yemek Tarifleri
Haberler
Adana Yumurta
İletişim
Tereyağlı Yumurta Kapama Tarifi
Anasayfa
\
Yemek Tarifleri
\
Tereyağlı Yumurta Kapama Tarifi
Tereyağlı Yumurta Kapama Tarifi
Doğuştan Güçlü Yumurta
Tereyağlı Yumurta Kapama Tarifi için Malzemeler
3 adet
Gültav
yumurta
3 yemek kaşığı
tereyağı
1 tatlı kaşığı
pul biber
1 çay kaşığı
karabiber
1 çay kaşığı
kekik
Tereyağlı Yumurta Kapama Yapılışı
İlk olarak yumurtaları haşlayın. Kabuklarının kolay soyulması için haşlanırken içerisine birkaç damla sirke atabilirsiniz.
Haşlanmış yumurtaların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin.
Bir tavada (bakır tava olursa daha lezzetli olur) yeterince tereyağını eritin. Yağı yakmamaya dikkat edin.
Yağ kızmaya başladıktan sonra yumurtaların sarı yüzü yağa bakacak şekilde yatırın.
1-2 dakika bu şekilde pişmesini bekleyin ardından üzerine pul biber, tuz, karabiber ve kekik serpip ocaktan alın. Yumurta kapamanız hazır.
Afiyetler olsun.
Etiketler:
yumurta kapama, kahvaltı, kahvaltılık tarifler, yumurta çeşitleri,