Tavada Kaşarlı Kırpık Börek

Gültav Yumurta
Tavada Kaşarlı Kırpık Börek

Doğuştan Güçlü Yumurta

    Kahvaltı hazırlarken çok fazla vaktinizi almadan yapabileceğiniz, sıcak çay eşliğinde güne keyifle başlayacağınız tavada kaşarlı kırpık böreği mutlaka denemelisiniz. Hamur açma derdi olmayan bu böreği yemesi kadar yapması da çok keyifli.

     

    Tavada Kaşarlı Kırpık Börek Tarifi İçin Malzemeler

     

    · 1 adet yufka

    · 3  adet Gültav yumurta

    · Göz kararı ufalanmış beyaz peynir

    · Göz kararı rendelenmiş kaşar peyniri

    · 1,5 yemek kaşığı kadar sıvı yağ

    · 1,5 yemek kaşığı yoğurt

    · 1 çay kaşığı tuz

    · 1 çay kaşığı pul biber

     

    ·  Üzeri için;

    ·  Kaşar peyniri rendesi

    ·  Kıyılmış dereotu

     

     

    Tavada Kaşarlı Kırpık Börek püf noktaları nelerdir?

     

    ·     Böreğinizi çok harlı ateşte pişirmemelisiniz.

    ·     Dilerseniz haşlayıp ezdiğiniz patatesleri kullanarak patatesli kırpık börekte yapabilirsiniz. Ya da istediğiniz herhangi bir iç harcı yapabilirsiniz. İç harç yapacağınız zaman yufkaların birazını sosa batırıp tavaya koymalı üzerine iç harçtan serpmeli ve tekrar kalan yufkaları sosa batırarak iç harcın üzerine koymalısınız.

    ·     Kaşarlı kırpık böreğinizi tavada yapabileceğiniz gibi fırında da yapabilirsiniz.



    Tavada Kaşarlı Kırpık Börek Yapılışı

     

    ·       Öncelikle 1 adet yufkayı ister elimizle ister bıçak yardımı ile çok ufak olmayacak şekilde parçalara ayıralım.

    ·       Ayrı bir kapta yumurtaları, peynirleri, sıvı yağı, yoğurdu, tuzu ve pulbiberi karıştıralım.

    ·       Daha sonra parçalara ayırdığımız yufkamızı karışımımızın içine koyalım ve iyice karıştıralım.

    ·       Altı yapışmaz tavamızı sıvı yağı ile biraz yağlayıp harcımızı güzelce tavamıza yayalım.

    ·       Üzerini kapak ile kapatalım ve orta ateşte kızarana kadar pişirelim.

    ·       Alt tarafı kızardıktan sonra diğer tarafını pişirmek için çevirelim.

    ·       Her iki tarafında piştikten sonra üst yüzüne rendelenmiş kaşar peyniri serpelim ve eriyene kadar kısık ateşte bekletelim.

    ·       Kaşar peynirimizde eridikten sonra üzerine dereotu serperek böreğimizi sıcak sıcak servis edebiliriz.

    ·       Afiyet olsun..