1 dilim ufalanmış ekmek içi (bayat ekmek kırıntısı)
Haşlamak İçin:
1 lt. kaynar su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
Kızartmak İçin:
2 Yemek kaşığı Sıvıyağ
Kahvaltılık Çıtır Yumurta Yapılışı
Suyu haşlayacağımız kaba alarak kaynatıyoruz, tuz ve sirkeyi katarak kaşık yardımıyla hızlı bir şekilde karıştırıp girdap oluşturuyoruz.
Yumurtayı kaseye kırıp (bir tanesini)bütün olarak girdaba bırakıyoruz, akı beyazlaşan yumurtayı süzgeçle alarak biraz soğuyunca ve suyundan arınınca elimizle oval şeklini vererek, çok hırpalamadan, yavaşça yani yumurtayı patlatmadan (içi akışkan olduğu için, yumurtayı katı pişmiş seviyorsanız katı pişirebilirsiniz)
Önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, daha sonrada ekmek kırıntılarına bulayarak, kızdırılmış yağda kızartıyoruz, ön ve arka yüzünü.